Hachee

Omschrijving:

Een heerlijke Hollandse maaltijd die niet vergeten mag worden. Hachee is heel lekker met bijvoorbeeld aardappels, rode kool, en zelfgemaakte zure appelmoes (zonder suiker dus) maar je kunt hachee ook prima combineren met bijvoorbeeld witte rijst en een frisse salade.

Ingrediƫnten:

1 pond sudderlapjes
3 uien (niet te klein)
handvol bloem
1 scheutje azijn
3 laurierbladeren
2 kruidnagel.
Zout en peper

Bereidingswijze:

Tip: Gebruik een niet te grote pan met een goed afsluitend deksel. Suddervlees moet net onder water (de saus) staan, anders wordt het droog een taai.

Snij drie uien in ringen. Bak de uienringen glazig in een zogenaamde jus-pan (dikke bodem). Doe er het in dobbelsteentjes gesneden vlees bij en braad dit aan. Pas als het vlees is aangebraden zout (niet te veel, meer zout kan altijd nog) en peper toevoegen!

Op een hoog vuur een handvol bloem toevoegen en dit donkerbruin bakken.

Water toevoegen tot het vlees net onder staat, voorzichtig roeren en het vuur zo laag mogelijk zetten.
Een klein scheutje scheut azijn toevoegen. 3 laurierbladeren en de kruidnagels toevoegen.
Minimaal 3 uur laten sudderen met een deksel op de pan, maar hoe langer hoe beter en lekkerder.
Breng de Hachee eventueel nog op smaak met een beetje zout

Ham met meloen

Omschrijving:

Een simpel voorgeregt maar wel heel lekker.
Voor 4 personen.

Ingrediƫnten:

1 Suikermeloen, 300 gram ham.

Bereidingswijze:

  1. Snij de meloen in kleine stukjes ongeveer 2 centimeter dik en haal het schiletje eraf.
  2. Leg ze op een gemiddeld bordgrote.
  3. Leg ze wel sierlijk neer.
  4. Leg op het bord ongeveer 1,5 /2 plakjes ham.
  5. En dan de ham en de meloen tegelijk in de mond doen.

Een greep uit ons assortiment

  • appel
  • kiwi
  • brocoli
  • courgette
  • aardappel
  • peer
  • roseval
  • sinasappel
  • brocoli
  • tomaat